Är dina leads kalla eller varma?

Anna Härdig • 18 Jan, 2018

temp4-476518-edited.png

Dina leads kan vara iskalla, ljumna eller glödheta. Beroende på hur läget ser ut passar olika content olika bra och du måste därför kunna avgöra exakt hur kallt eller varmt ditt lead är.

Att samla in en massa kontaktuppgifter till en låg cost per lead är inte så svårt. Utmaningen ligger i att du vill få tag på personer inom din målgrupp, gärna personer som har rollen som beslutsfattare på sitt företag.

Kalla leads är de personer som själva inte uppgett vara sig intresserade av dig och dina tjänster och produkter alls. De har inte frivilligt lämnat dig några kontaktuppgifter eller ens varit inne och klickat runt på din hemsida. Dessa iskalla leads kan du förvisso ha samlat i något register för framtida bruk, men om du kontaktar dem och kastar erbjudanden på dem kommer de troligtvis bara bli irriterade på dig. Tänk känslan du själv får när du blir uppringd av en telefonförsäljare när du är som mest upptagen.

Varma leads är de personer som själva har visat intresse för dig. De kanske har börjat prenumerera på ditt nyhetsbrev eller laddat ned något content från din hemsida. Kanske även börjat följa dig i sociala medier. De har fyllt i formulär på någon av dina landningssidor och således självmant valt att dela med sig av sina kontaktuppgifter. Om du närmar dig dem med dina erbjudanden är det därför betydligt större chans att de är intresserade av ett köp.

Alla leads är självfallet varken iskalla eller glödheta, men summa summarum; du vill att dina leads ska vara varma.

Av dessa varma leads kan vissa vara mer kvalificerade än andra. Kvalificerade leads är de leads som befinner sig närmast köpstadiet i the buyer’s journey. Men vad mer utgör grunderna för att ett lead ska kännas kvalificerat och vad ska ni göra med det?

  • Har ert förvärvade lead en beslutsfattande roll inom sitt företag?

  • Verkar det finnas ett behov ni kan fylla hos företaget?

  • Tillhör ert förvärvade lead och dess företag er förutsedda målgrupp?

  • Hur ser deras budget ut?

  • Finns det en viss tidpunkt då ett köp skulle kunna passa bättre eller sämre?

  • Hur varmt ska ert lead vara för att ni framgångsrikt ska kunna sälja?

  • Och när ett köp väl har genomförts, när är det då dags att återgå till att nurtura din nya kund som ett varmt lead igen?

Genom att ta reda på så mycket du kan om dina leads blir det enklare för dig att sortera dem från kalla till varma och förstå hur de bör behandlas.

Lär dig mer om leads generering och hur inbound marketing fungerar genom att ladda ned vår kostnadsfria eBook här!

LADDA NER – GUIDE TILL EN LYCKAD ADWORDS-ANNONSERING

Prenumerera på vår blog