5 tips för att lyckas med B2B i sociala medier

Anna Härdig • 6 Feb, 2018

social media-1

Många tror att marknadsföring i sociala medier inte lämpar sig för B2B. Faktum är dock att B2B har lika stor chans som B2C har att befästa ett varumärke och bygga relationer i dessa kanaler. Det finns däremot lite saker att tänka på.

Sociala medier kan hjälpa er som jobbar B2B att öka kännedomen om era tjänster, komma i kontakt med nya talangfulla, potentiella medarbetare samt generera fler leads. Här följer några tips i vad ni som B2B-företag kan tänka på när ni ska öka er närvaro i sociala medier!

  • Se till att ni har en uttänkt strategi! Den måste inte vara helt satt i sten till en början, ni måste ju ha chansen att utveckla era tillvägagångssätt allteftersom ni testar er fram, men någon form av tanke bör ni ha kring ert innehåll. Vad är målet med dessa kanaler, vilken är målgruppen, hur ofta och när ska ni posta saker? Och vilka av alla kanaler är aktuella för just er? LinkedIn må vara kanal nummer ett för B2B, men undersök era alternativ!

  • Posta inte bara säljande budskap. Studier har visat att företag som även visar en del av sin vardag i form av foton, filmer och kommentarer framstår som mer pålitliga och ödmjuka än sina konkurrenter. Om ni enbart pockar på uppmärksamhet när ni har något ni vill sälja kan ni uppfattas som kalla och ointresserade av de mer mjuka värdena.

  • Posta användbart innehåll. 89 procent av IT-intressenter uppger att de föredrar utbildande material, saker de kan ha användning av i sin vardag, tips och tricks, trendspaningar och undersökningar. Kom ihåg att allt fler letar runt bland artiklar i sociala medier innan de gör ett köpbeslut. Tänk content marketing här!

  • Håll isär annonsering kontra icke-annonsering i sociala medier. Ska ni boosta era inlägg, är de annonser eller bara vanligt, vänligt kontaktsökande? Försök hitta er egen personliga ton att använda i de olika kanalerna, oavsett om det rör sig om direktannonsering, betalda inlägg eller vanliga poster. Brand awareness handlar mycket om att finna en röd tråd i företagets tonalitet.
  • Bemöt responsen ni får. Om ni lyckas engagera er målgrupp och personer ur denna faktiskt kommenterar och interagerar med ert innehåll är det viktigt att inte bara lämna trådarna hängande lösa. Det är oartigt. Svara på kommentarerna ni får, undersök vilka personerna och företagen är som interagerat med er. Vad kan dessa säga om ert innehåll, er målgrupp och hur ni kan utvecklas? Mät och analysera er feedback!

Fler tips för er inbound marketing-strategi hittar ni i vår kostnadsfria eBook som finns att ladda ned här!

LADDA NER – GUIDE TILL EN LYCKAD ADWORDS-ANNONSERING

 

 

Prenumerera på vår blog