3 Intressanta trender inom leadgeneration som du bör känna till

Fredrik Gunnarsson • 4 Apr, 2019

Det bästa ligger fortfarande framför oss vad gäller leadgeneration, speciellt för dig som ser fram emot bättre, snabbare och mer kvalitativ leadgeneration, såväl Inbound som Outbound. Här är tre punkter som sammanfattar de största trenderna vi ser just nu inom leadgeneration.

1. Bekanta dig med begreppet ”Remote Sales” – digitaliseringen har redan påverkat hur vi arbetar med försäljning och marknadsföring men nu är det dags att utforma dina strategier efter Remote Sales i första hand eftersom det är där framtiden inom leadgeneration ligger.

De stora IT-bolagen tillsammans med nya snabbväxande startups satsar på en helt digital kundresa och springer varv runt traditionell försäljning genom specialiserade innesäljroller som kan ratta webmötet, uppföljningsmailet och skicka iväg intressant material på samma tid som det tar den traditionella säljaren att köra sin bil till kunden på andra sidan stan. Kostnaden är givetvis lägre också.

2. Innesäljare, BDR, SDR – kärt barn har många namn. En säljmarknadshybrid som bemästrar kommunikationen med leads på ett sätt som saknar motstycke. Sociala medier, email, telefon, webmöten är några av kanalerna som denne kan använda bakom skärmen vid sitt skrivbord och även här innebär det så klart ökad effektivitet och därmed lägre kostnader.

Det är förresten inte aktuellt att rekrytera vem som helst till denna roll, att enbart vara kvalificerad på att lyfta lur räcker inte (det har det ärligt talat aldrig gjort). Datorvana, affärsförståelse och tillräcklig träning för att kunna utföra webdemos och enklare webmöten är vad du letar efter. Vi kallar dom för minimarknadsförare.

3. Appar och hjälpmedel för leadgeneration. Dagens säljare har varit ganska dåliga på att lära sig ny teknik vilket delvis beror på att CRM-system inte upplevs hjälpa säljaren i sin vardag utan snarare har betraktats som ett system för uppföljning och rapportering. Tusentals sälj och marknadsappar finns redan i alla möjliga former men kräver mycket integrationsarbete och utbildning. Faktum kvarstår dock att den som hittar rätt hjälpmedel här och blir duktig på det, kommer att ha många superkrafter till sin fördel gentemot sina analoga kollegor.

En bra grundplåt för en säljare som vill bli morgondagens supersäljare är att börja bekanta sig med lösningar för exempelvis dessa områden nedan.

  • Webmöten
  • Marketing Automation
  • Email cadences och templates
  • Social Media
  • Prospektering
  • Tracking och analy
  • Offert och avtalshantering

Som en teaser kan jag också berätta att jag inte tror att revolutionen sitter i dom stora komplexa systemen utan snarare i dom små smarta lösningarna. Det finns redan idag appar som med hjälp av artificiell intelligens hjälper dig att boka möten och svara på email. Dessa blir smartare för varje dag och den potentiella tidsvinsten av automatisk möteshantering och enklare korrespondens är svindlande hög. Om några år kommer detta bli lika vanligt och naturligt som din smartphone är för dig idag.

Lycka till och hör av dig om du vill prata mer om hur ni skulle kunna ta fler kliv emot framtidens processer för leadgeneration, eller ladda ner vår om leadgeneration för B2B tech-företag här:

LADDA NER EBOK

 

 

 

 

Recent Posts

Want to know more? Get in touch!