BALLOU - EN POSITIONERANDE INBOUND-KAMPANJ

Så använde vi inbound marketing för att positionera Ballou som hybridmolnsexperter.

Hur blir man en thought leader?

Att bli en så kallad "thought leader" kräver mycket arbete i form av både kvantitativt och kvalitativt innehåll. Upptäck hur vi påbörjade arbetet för Ballou samt genererade 140+ leads.

0

Annonsbudget (SEK)

0

Köpta visningar på sociala medier

0

Genererade leads

Utmaning

Ballou är ett svenskt IT-företag med fokus på drift och molntjänster. Ballou hjälper företag att effektivisera sin IT-miljö, både genom att vara en strategisk rådgivare och som tekniska specialister. Ballou stod inför en utmaning att särskilja sig inom sin bransch, som Sveriges ledande hybridmolnsleverantör.  Ballou kom till Brightvision för att med inbound marketing positionera sig som hybridmolnsexperter och samtidigt generera nya leads.

 

Uppdrag

Brightvision hade tidigare levererat en digital inbound-kampanj till Ballou. Samarbetet var framgångsrikt och Ballou ville arbeta mer med Brightvision och inbound marketing. Ballou valde att ha en dedikerad konsult löpande, för 10h/vecka. Eftersom Ballou var nöjda med den tidigare inbound-kampanjen var de intresserade att göra något liknande, men denna gång med ett annat fokus. Syftet med inbound marketing-kampanjen var att generera nya leads och positionera Ballou som en thought-leader kring hybridmoln och relaterade tjänster.

 

Lösning

Brightvision levererade en inbound-kampanj med fokus på hybridmoln. Målet med kampanjen uppfylldes genom att erbjuda engagerande content till rätt personer vid rätt tidpunkt. Kampanjen genererade nya leads, och drev dessa vidare i köpresan med automatiserade email-flöden, för att leda alla leads närmare ett köpbeslut. Inbound-kampanjen innehöll bland annat följande komponenter:

  • Automatiserade nurture email-flöden, med content för alla faser av köpresan

  • Konverteringsoptimerade landnings- och tacksidor

  • En trendrapport, framtagen specifikt för denna kampanj

  • En bloggpost, publicerad på Ballous hemsida

  • Ett webinar med fokus på hybridmoln

  • Annonsering på Linked In

  • Organiska inlägg på Facebook och Linked In

  • Hantering av Marketing Automation-system

  • Lead-kvalificering

Vårt arbete

Målet med kampanjen var att generera nya leads och samtidigt positionera Ballou som en though-leader kring hybridmoln. För att lyckas med detta producerade vi en digital inbound marketing-kampanj som inkluderade skräddarsytt content, skapat specifikt för denna kampanj. Med hjälp av ett avancerat marketing automation-system kunde vi erbjuda engagerande content till rätt personer, vid rätt tidpunkt. Kampanjen producerades enligt Brightvisions strukturerade och beprövade process. Vårt arbete med kampanjen kan delas upp i fem separata delar; kampanjstrategi, kampanjstruktur, premium content, promotion och utvärdering.

Kampanjstrategi

Alla framgångsrika kampanjer börjar med ett grundligt förarbete och research. Kampanjarbetet inleddes med att Brightvision besökte Ballou i Malmö för en inledande workshop. Efter en uppföljande ytterligare workshop hade vi tillräckligt med insikter och information för att skapa en resultatorienterad kampanjstrategi. Kampanjstrategin bestod av en tydligt avgränsad persona, budskap, tidsplan, kampanjens olika delar och vilket premium content kampanjen skulle innehålla.

Temat för kampanjen blev ”Molntrender 2019”.

 

Kampanjstruktur 

Efter att vi och Ballou hade kommit överens om kampanjens ramar och olika delar kunde produktionen starta. Eftersom vi hade levererat en inbound-kampanj åt Ballou tidigare var flera viktiga delar redan på plats. Likt den förra kampanjen bestämde vi oss för att använda marketing automation-systemet Sharpspring. Denna fas av kampanjarbetet underlättades av att vi redan tidigare hade satt upp de tekniska inställningarna och skapat templates för både email och landningssidor.

Vi byggde kampanjens två landningssidor direkt i Sharpspring, vilket gjorde det enkelt att integrera landningssidor med formulär och automatiserade email-flöden. Alla landningssidor konverteringoptimerades, för att göra det så enkelt som möjligt för besökare att bli leads.

 
Dator-Webinar-LP-2


Premium content

När kampanjens skelett, landningssidor och automatiserade emails var på plats skulle de fyllas med premium content. Content spelar en avgörande roll i inbound-kampanjer, och ska både engagera och erbjuda information av värde för personan. I enlighet med kampanjstrategin skapades trendrapporten ”Molntrender 2019 – allt du behöver veta om molnet”. Trendrapporten gjordes tillgänglig på den ena av de två landningssidorna.

På den andra av kampanjens två landningssidor placerades ett formulär, där besökare kunde anmäla sig till ett live-webinar som Ballou skulle hålla. Temat för webinaret var hur man kan optimera sitt hybridmoln. Webinaret spelades in, och ligger idag kvar i Sharpspring som ett webinar on-demand.

Det automatiserade email-flödet drev leads framåt i köpresan, och bearbetade personer som laddade ner e-boken. Med informativt content i varje email guidade vi leads framåt i köpresan, närmare ett köpbeslut. Emailen innehöll värdefullt content som ett kundcase och en bloggpost, även de med fokus på hybridmolnet.

 

mockup-guide-DNA-1


Paid promotion

Alla våra inbound-kampanjer marknadsförs digitalt, både organiskt och med annonsering. Ballous kampanj marknadsfördes med organiska inlägg på Facebook och LinkedIn, med betald annonsering på LinkedIn som komplement.

Annonseringen för både trendrapporten och webinaret marknadsfördes med goda resultat. För trendrapportens LinkedIn-annonsering kunde vi se så hög klickfrekvens (CTR) som 1.78%. Detta kan jämföras med benchmark-CTR för LinkedIn på 0.15% (AdStage).

 

App-Screen-Showcase-Mockup-Psd-(kopia)

 

Utvärdering

Efter att vi avslutade kampanjen gjorde vi en djupdykning i de mätbara kampanjresultaten. Genom att analysera siffror och statistik kunde vi hitta insikter om vår kampanj, målgrupp och vårt content. Detta gjorde det enkelt att förstå hur vi bäst kunde gå vidare och följa upp kampanjen.

I slutändan har vi två värden vi tittar på när vi utvärderar en kampanj: huruvida målet med kampanjen uppfylldes, och om kunden är nöjd med vårt arbete. Denna inbound-kampanj med fokus på molntrender för 2019 var framgångsrik på båda planen.

Kampanjen genererade 144 leads åt Ballou, fördelat på nedladdning av trendrapporten och anmälningar till webinaret.

När kampanjen summerades presenterade vi kampanjens resultat, viktiga insikter och rekommendationer för nästa steg för Ballous digitala marknadsföring. Efter den avslutade kampanjen valde Ballou att förlänga sitt upplägg med en dedikerad digitalkonsult, 10 timmar i veckan.

Du kanske också är intresserad av:

 

Case: Inbound-kampanj för Visma