INSPARI – EN KAMPANJ DRIVEN AV PREMIUM CONTENT

Upptäck hur vi genererade över 350 leads med hjälp av premiuminnehåll.

Varför valde vi att skapa premiuminnehåll?

Premium content hjälper potentiella kunder att upptäcka och förstå värdet i en service eller produkt. Upptäck hur vi utvecklade premiuminnehåll för Inspari och levererade över 350 leads.

0

Marketing Qualified Leads (MQLs)

0

Annonsbudget (SEK)

0

Kostnad per lead (SEK)

Utmaning

Inspari är ett danskt företag inriktat på Business intelligence. De utvecklar och optimerar hur företag använder sina data och ger dem därmed möjlighet att skapa utomordentliga resultat. Inspari ger sina kunder en konkurrensfördel genom att leverera bättre data och användbara insikter. Målet med kampanjen var att sprida kännedomen om Insparis kompetens och kunskaper om AI och maskininlärning. 

Uppdrag

Inspari anlitade Brightvision för att skapa en innehållsmarknadsföringskampanj i syfte att skapa medvetenhet om Insparis AI- och maskininlärningstjänster och driva nya leads till deras pipeline.

Lösning

Brightvisions roll var att planera, genomföra och utvärdera leadskampanjen med följande delar:

  • Flera mejl, vart och ett med fokus på ett visst skede i köparresan

  • Landnings- och tacksidor

  • Skapa premiuminnehåll

  • Webbinarium för att guida leads vidare i köpresan

  • Betald annonsering på LinkedIn och Facebook

  • Organiska inlägg i sociala medier

  • Kvalificera leads

 

Vårt arbete

Målet var att generera leads och medvetenhet kring varumärket. För att lyckas behövde vi anpassa en innehållsstrategi med fokus på att leverera rätt innehåll till rätt målgrupp i rätt tid. Det arbete vi gjorde kan delas in i fem kategorier (se nedan).

Kampanjstruktur

Vi inledde arbetet genom att identifiera målgruppen och skapa en persona för kampanjen. Detta gjordes i samarbete med Inspari.

 

Landningssidor

Landningssidor var en viktig del av kampanjen och drev in leads till att konvertera med hjälp av formulär. Genom marketing automation-systemet HubSpot samlade vi in all nödvändig data såsom trafik, antal unika besökare, och konverteringar på ett och samma ställe.

 

inspari_lp


Marknadsföring och nurturing via mejl

Eftersom vi ville att allt innehåll skulle vara så relevant som möjligt för partnerns målgrupp var varje mejl anpassat. I MA-systemet använde vi mejlnurturing för att konvertera leads till framtida försäljning. Det gjorde vi med en bearbetningsloop bestående av tre mejl som slutligen avslutades med en uppmaning att anmäla sig till ett live webinar.

inspari_emails


Premium content

Tillsammans med Inspari skapade vi eboken “Tag Hul på Fremtiden med AI og Machine Learning.” Syftet med den var att hjälpa företag att ta de första stegen mot AI och maskininlärning.

Eftersom vi ville guida leads ytterligare mot ett välgrundat köpbeslut anordnade kunden ett livewebbinarium där tittarna fick detaljerad information och praktiska tips för att starta sitt första maskininlärningsprojekt.

Live-webbinariumet användes för både mejl nurturing och direktmarknadsföring via mejl.

Vi lade även till två kund case i kampanjen som ett komplement till e-boken. De blev mervärde i uppföljningsmejlet efter att e-boken hade laddats ner.

 

inspari_ebook


Paid promotion

Vi skapade inlägg i sociala medier för att driva leads till varje landningssida och anpassade varje inlägg efter de två innehållsdelarna och partnerns målgrupp.

Vi använde både betalda inlägg (sponsrade) och organiska inlägg på LinkedIn och Facebook.

 

inspari_social


Utvärdering

Under kampanjperioden hade Inspari en budget för betald media på 25 000 SEK. Med hjälp av sponsrade annonser på LinkedIn och Facebook genererade kampanjen totalt 357 MQL:er (Marketing Qualified Lead).

Landningssidan för eboken hade totalt 769 besök, varav 151 av dessa valde att ladda ner eboken. Detta resulterade i en konverteringsgrad på 19.6 procent.

Den totala sammanställningen var 151 nedladdningar för eboken och 206 anmälningar till webbinariet. Från det bokades mer än 20 möten.

Du kanske också är intresserad av:

 

Case: Inbound-kampanj för Gibon