Generera leads med video marketing

Anna Härdig •

videomarketing.jpg

Video är större än någonsin, men ännu är det inte för sent att hoppa på filmtåget. Idag finns alla möjligheter för att skapa intressant video, alltifrån spontana snapchatklipp till avancerade filmer med 360-graders vinkel. Videos står idag för 74 procent av trafiken online.

Vi är alla offer för ett allt kortare uppmärksamhetsspann. Om information inte kan sammanfattas i en video på högst en minut så orkar vi inte vänta på den. Vi vill ha korta, tighta sammanfattningar och blir vi intresserade kan vi sedan själva googla oss vidare i ämnet. Genom att göra sin marknadsföring mer visuell och interaktiv kan ni därför bättre nå ut till era kunder idag. Därför borde en videostrategi ligga högst på dagordningen hos byråer som vill fortsätta göra sig hörda i bruset.

Marknadsförare brukar generellt vara pigga på att experimentera med ny teknik och nya applikationer. Branschens konstanta tävlan i vem eller vilka som gör sina saker bäst och ligger främst i framkant kan vara en av anledningarna till detta. Att halka efter i utvecklingen kan innebära döden för en marknadsbyrå.

Idag använder över 70 procent av alla B2B-företag video marketing. Syftet videon uppfyller för B2B-företagen är att öka kännedomen och generera leads via videos i sociala medier. 82 procent av de B2B-företag som använder sig av video marketing uppger att det varit lyckat och det är inte så konstigt. 70 procent av alla kunder inom B2B menar att videotittande är en stor del av resan mot ett köp. Video marketing är helt enkelt den typen av content som har högst ROI av alla format.

Att börja med video kan kännas som ett stort steg. Vad ska ni filma, med vad ska ni filma och vart ska filmen läggas upp? Det bästa att börja smått, kanske med en tackvideo när någon laddat ned något. Idag går det ofta utmärkt att filma med en enkel smartphone och sedan klippa i ett gratisprogram. Så kan ni jobba i början till det att ni hittar en strategi som fungerar för er. Då kan ni investera i bättre utrustning, bättre redigeringsprogram och kanske till och med anställa en videospecialist. Men innan dess fokuserar ni med fördel på vägen dit.

  • Vad har ni redan för resurser?
    Så länge ni riktar rätt budskap mot rätt målgrupp spelar oftast inte er teknik och redigeringskunskap så stor roll.
  • Var i marknadsprocessen passar video bäst i er verksamhet?
    Alltså, för vilken del av Attract, Convert, Close och Delight kan era kunder mest uppskatta en video? Det bästa är att ha en video för varje del, men när ni bara är i början av framtagandet av er videostrategi kan det vara bäst att fokusera på en
  • På vilken plattform ska er video publiceras?
    Är det i en blogg, på Youtube, i sociala medier eller på er hemsida? Plattformen avgör både format och innehåll.

Videos delas tolv gånger mer än kombinationen bild och text i sociala medier. Därför prioriteras också videos av själva mediet. På Facebook, Instagram och Twitter sorteras till exempel videos högre upp i flödet än annat typ av innehåll, just därför att video är det format som engagerar flest. 78 procent av alla tittar på videos på nätet någon gång under en vecka och 55 procent tittar på videos någon gång varje dag. Video är alltså en alldeles för viktig komponent att strunta i om ni vill fortsätta att interagera med era kunder.

Är du sugen på att lära dig mer om videostrategier och har frågor om video marketing för att lyckas bättre med din marknadsföring? Anmäl dig då nedan till vårt webinar i ämnet!

Registrera dig här

Om du har läst ända hit trots att detta inte är en video är du speciell och vi älskar dig.

Recent Posts

Want to know more? Get in touch!