Hur når du ut med ditt content?

Anna Härdig • 16 Oct, 2017

Duffy-_Coney_Island,_-People_don't_seem_to_get_excited_like_they_used_to--1.jpg

Det spelar ingen roll hur intressant och välproducerat ditt content är om ingen kan hitta det. Här börjar nästa steg. Du måste få ut innehållet i lämpliga sammanhang och sedan följa upp resultatet.

Det är synd om ditt fina innehåll går till spillo, men tyvärr är det rätt vanligt att just detta sker. Där har du suttit och kämpat med att forma innehållet för rätt personas, mot rätt målgrupp och fixat snygg grafik. Och så är det ingen som tar del av det. Då har du ödslat både tid och pengar på ingenting.

Innehållet måste inte bara produceras, det måste även distribueras på ett bra sätt. Detta kräver arbete och betänksamhet. Innehållet ska ut i den vida världen och nå så många olika människor som möjligt. Förhoppningen är att dessa i sin tur ska vilja dela vidare ditt innehåll. Fördelningen mellan skapandet av innehåll och distribuerandet av detta bör vara femtio femtio.   

Ett bra utgångsläge är en inbjudande hemsida. När du publicerar ditt content på din egen hemvist på nätet har du makten över det, hur det ska se ut, hur det är placerat och så vidare. Din hemsida är utgångsläget för mycket av ditt content, ursprungskällan om man så vill. Oavsett var en potentiell kund hittar ditt innehåll kan det komma att leda dem tillbaka till ursprungskällan. Se till att de möts av något trevligt och tydligt. Genom besök på din hemsida kan du också, med hjälp av marketing automation, få reda på mer om dina leads.

Med fördel delar du därför gärna innehållet i dina sociala kanaler också. Förutom en stor chans till spridning finns även här möjlighet att få reda på mer om dina leads, när de interagerar med ditt delade content.

Använd ditt content i nyhetsbrev och email-marknadsföring! Och glöm inte bort att du kan dela upp och basera flera blogginlägg på samma bit content. Dessa inlägg kan du sedan portionera ut vid behov för att påminna om din verksamhet.

En idé är även att utnyttja betalda kanaler för att sprida ditt content. Annonsering, både på Google och i sociala medier är väldigt lukrativt. Huvudsaken är att ditt innehåll inte ligger och dammar i något övergivet hörn på webben.

Viktiga punkter att ha i åtanke när du planerar din content-distribution är:

  • Är mitt content aktuellt?
  • Är det relevant i sammanhanget?
  • Hur frekvent ska jag publicera ut mitt content?
  • Är tonaliteten bra?
  • Kommer rätt målgrupp att tilltalas av mitt content?

Fundera på vilket content som verkligen skulle kunna engagera läsarna och spamma inte sönder dina sociala kanaler med innehåll. Posta enbart det som är relevant, annars finns risken att läsarna blir irriterade och avföljer dig. Försök gärna hitta en personlig tonalitet, få läsarna att känna sig som viktiga deltagare av ditt content.

Glöm inte att följa upp ditt publicerade content! Hur hittade besökaren till det? Vilka sökord användes? Fungerar din CTA? Hur länge stannade besökaren på din hemsida? Hur många har sett ditt content? Vilken tid på dagen skedde besöken?

När du vet allt detta är det enklare att planera hur du bäst når ut nästa gång det är dags. Lycka till!

Vill du lära dig fler knep i hur du får ditt content läst? Ladda ned vår eBook om Inbound marketing och börja redan idag! 

LADDA NER – GUIDE TILL EN LYCKAD ADWORDS-ANNONSERING

Prenumerera på vår blog