Konsten att göra sitt content personligt

Anna Härdig • 8 Feb, 2018

hej

Tjabba, tjena, hallå!
Goderafton i denna sal.
Hej Robert!

Du kanske inte heter Robert. Men kände dig extra tilltalad av något av ovanstående hälsningsfraser? Det är i vart fall det företag bör sträva efter, ett personligt tilltal. 40 procent av alla kunder uppger nämligen att de i högre drag köper saker från företag med en personlig kommunikation. Och en personlig touch på er CTA ökar konverteringshalten med 42 procent. (Källa: mybuys.com)

Ett personligt tilltal grundar sig i en välutvecklad buyer persona och en djup förståelse för er målgrupp. Vad vet era kunder redan, vad kan de, vad har de tillgång till? För att inte göra era kunder irriterade ska ni undvika att berätta saker för dem som de redan vet. Tänk dig själv hur frustrerande det hade varit att skaka hand med någon, presentera sig med namn och titel och så kommer personen tillbaka efter någon minut och börjar om hälsningsfrasen. Personen verka helt ha glömt att ni redan hälsat. Så kan ni inte ha det.

Inbound marketing handlar inte bara om att göra sin röst hörd och föra fram sitt budskap. Idag är det av ännu större vikt att skapa relationer. I alla fall om ni vill behålla era kunder långvarigt.

Som tur är finns det idag oändligt med möjligheter att personalisera budskap, tack vare marketing automation system, lead scoring med mera.

Men hur personlig ska man vara och hur kan det vara till nytta för kunden? Försök bocka av dessa punkterna när ni utformar ett nytt erbjudande:

  • Kartlägg den potentiella kunden utmaningar, vilka problem finns där?

  • Hur kan just ni hjälpa?

  • Försök inte nödvändigtvis sälja en lösning direkt, erbjud istället utbildande material som är värdefullt för kunden

  • Slutligen, vilken tonalitet passar när ni ska framföra ovanstående punkter för just denna kund?

När ni väl påbörjat ett relationsskapande med er nya kund, nöj er då inte med detta och tappa inte det personliga tilltalet. Nu när ni väl lärt känna kunden som kanske nu till och med har köpt något av er, då har ni chansen att fördjupa er relation. Erbjud inte kunden samma sak en gång till, utan bygg på det ni redan vet att personen har tagit del av. Samma gäller här, som alltid. Våga testa men glöm inte att utvärdera resultatet!

Och Robert, vi har skrivit denna Inbound-guiden speciellt till dig. Du kan ladda ned den här.

LADDA NER – GUIDE TILL EN LYCKAD ADWORDS-ANNONSERING

Prenumerera på vår blog