När är bästa tiden att posta i sociala medier?

Anna Härdig • 2 Feb, 2018

klocka1-1

Det är inte en slump att vi slänger ut våra bloggar vid tvåtiden på fredagar.
Kanske är det heller inte en slump att du läser detta just nu.

Det finns vissa dagar och tider på de dagarna då folk är som mest aktiva i sina sociala medier. Olika kanaler når dock sin aktivitets-peak vid olika tillfällen. För att öka dina chanser till engagemang i det content du postar bör du se till att pricka in dessa tidpunkter.

 

* LinkedIn *
Här är den bästa tiden att posta inlägg klockan 12.00 på antingen tisdagar, onsdagar eller torsdagar. Folk kikar alltså in på sitt LinkedIn-konto vid lunchtid under veckodagarna, men absolut inte när helgen börjar närma sig. Då vill de dra sig bort från alla jobbrelaterade medier.

Psst! LinkedIn lämpar sig särkilt bra för IT-intresserade, det är här vi hänger!

* Facebook *
Här är den bästa tiden att posta mellan klockan 13.00 och 15.00torsdagar och fredagar. Vi brukar själva satsa på att posta våra blogginlägg runt denna tid på fredag (och om du läser detta vid denna tid är det bevis på att det fungerar). Därför dömer vi dig heller inte för att du klickat dig in hit via Facebook just nu, trots att du kanske borde vara upptagen med ditt jobb vid denna tidpunkt..?

Fredagar är dessutom den dag som har högst lyckoindex enligt olika undersökningar. På fredagar skrivs 17 % av alla Facebookkommentarer och 16 % av alla gilla-markeringar och delningar görs denna dag. (Källa: truconversion.com)

* Twitter *
Här är den bästa tiden att posta klockan 12.00 eller mellan klockan 17.00 och 18.00onsdagar och torsdagar. Eftersom Twitterposter är så pass korta finns det också fler tider som passar bra om ni vill få folk att se ert innehåll. Detta eftersom Twitter går snabbt och lätt att kika in på, man kan göra det på vägen till fikarummet eller under tiden en seg hemsida laddar. Tiderna ovan skvallrar dock om att Twitter är något de flesta kollar när det är dags att äta, antingen lunch eller middag, innan man checkar ut sin jobbhjärna till förmån för fritiden. Jobbar du B2B är det mitt under jobbveckan du ska posta på Twitter för bäst resultat.

 

Självklart kan denna statistik skilja sig åt beroende på om man är privatperson eller företag och vad det faktiskt är för innehåll man postar. Om ni jobbar internationellt måste ni såklart även räkna med tidsskillnaderna länder emellan. Men med detta som utgångspunkt inför 2018 är det ju fritt fram att testa posta vid olika tidpunkter och sedan se vad som funkar bäst för just er.

Fler tips för ettt lyckat inbound marketing-arbete kan ni hitta i vår kosntadsfria eBook som finns att ladda ned här!

LADDA NER – GUIDE TILL EN LYCKAD ADWORDS-ANNONSERING

Prenumerera på vår blog