SEO för nybörjare – Hur kan din hemsida hamna på Googles förstasida?

Fredrik Gunnarsson • 19 Apr, 2017

Vad är SEO egentligen? Vad betyder det för din verksamhet? Och vad behöver du göra för att din hemsida ska hamna bland Googles toppresultat och generera fler leads? Fortsätt läsa och du kommer att få svar på dina viktigaste frågor om SEO.  

SEO betyder sökordsoptimering och syftar till processen att förbättra er hemsida så att den attraherar fler besökare från sökmotorerna (oftast synonymt med Google). Ditt mål ska vara att hamna i topp för det organiska resultatet. Google förändras konstant och deras krav på kvalitet ökar ständigt, vilket ställer allt högre krav på dig som sökmotoroptimerar.
 
Om du följer nedan strategi och best practise, kommer din hemsida att vara på god väg att hamna i topp bland sökresultaten och öka er hemsidetrafik. Fler tips finns i vår guide till en lyckad adwords-annonsering
 
 
SEO och lead generation
 
 
SEO strategi & Best practise
 1. Gör en keyword research (sökordsanalys)  

  Sökorden är de ord som Googlaren skriver in i Googles sökfält. Gör en lista på alla sökord du tror att er målgrupp skulle söka efter för att hitta er. Utöka sen denna lista genom att Googla på alternativa sökord och besluta om vilka sökord målgruppen använder för att hitta er hemsida. Bestäm slutligen vilka sökord som ni har bäst möjlighet att ranka för.

   
 2. Skapa content kring era sökord

  Google blir bara smartare och smartare, de förstår inte bara sökorden utan också Googlarens avsikt. Se därför till att du skapar relevant content kring era sökord och din hemsida kommer att premieras av Google.
   
 3. Optimera content kring ett specifikt sökord

  Optimera er sida kring sökord genom att inkludera det i sidans titel, URL, länkar, copy och metataggar. Glöm heller inte att optimera din sida för mobilanvändare, 80 % av internetanvändare surfar med smartphones idag.
   
 4. Förtjäna länkar till ert content
Länkar in till din sida kallas ”inlänkar” (eller inbound links) och hjälper Google analysera hur auktoritativ din sida är. Om ni vill hamna i toppresultaten räcker det inte med att skapa nytt och bra innehåll, ni måste också se till att ni får de inlänkar ert innehåll och hemsida förtjänar. Google följer länkar mellan sidor för att se hur de är relaterade till varandra.
 
Sammanfattningsvis består en lyckad SEO strategi om att välja rätt sökord, anpassa innehåll och att få relevanta inlänkar från andra sidor. Vi hoppas ni har fått smak på sökordsoptimering och funnit något tips som ni kan få nytta av!
 
Vill du ha hjälp att hamna på Googles förstasida? Kontakta oss eller ladda ner vår eBook "10 steg till en lyckad AdWords-annonsering" här.
 

LADDA NER – GUIDE TILL EN LYCKAD ADWORDS-ANNONSERING

Prenumerera på vår blog