Vad är inbound marketing och hur kan det generera leads för ditt företag?

Jakob Löwenbrand • 7 Apr, 2017

 
Välkommen till Brightvisions allra första Vlogg! Vi introducerar här en serie med videobloggar som kommer att lära dig det viktigaste inom Inbound marketing. Vi lär dig vad du behöver ha koll på för att lyckas inom den föränderliga digitala marknadsföringen. I dagens inslag kommer vi att gå igenom grunderna med Inbound marketing och hur det kan skapa fler leads för ditt företag.

Så, vad är Inbound Marketing?

Det är ett metod som fokuserar på att attrahera kunder genom content och påverkan som är relevant, inte störande. Genom Inbound marketing kan potentiella kunder hitta ditt företag genom kanaler som blogg, Google och sociala medier.

Det bästa sättet att göra kunder och promoters av främlingar är genom att se på din marknadsföring i fyra faser, även kallad ”the buyer’s journey” som ser ut såhär:

 • Attract – vi vill först locka de rätta personerna till vår sida. Det gör vi med: blogg, SEO och sociala medier.
 • Convert – sedan vill vi konvertera dem till leads med CTA, landing pages, formulär
 • Close – vi gör dem nu till kunder genom emails, workflows och crm
 • Delight – gör dina kunder till promoters genom undersökningar, rapporter och mätverktyg

  Genom dessa stadier färdas alltså din målgrupp från att vara stranger, till visitor, till lead, till customers och slutligen promoter.

  journey.png

De största fokusområdena för en framgångsrik inboundstrategi är följande:

 1. Skapa rätt content och leverera det på rätt sätt. Skapa målgruppsanpassat content som svarar på prospekt och kunders grundläggande behov, och dela det sedan för världen att se.
 2. Skräddarsy ditt content utefter din målgrupps behov. Ju bättre du lär känna dina personas, desto enklare blir det för dig att skapa mer personligt content.
 3. Multi-channel. Inbound marketing tilltalar målgruppen vart den befinner sig, i den kanal som de väljer att interagera med dig.
 4. Content skapande, publicering och analysverktyg passar ihop som handen i handsken och låter dig fokusera på att publicera rätt content i rätt tid.

För att din Inbound marknadsföring ska ge dig leadsen du alltid drömt om bör utgå från dina personas (målgrupp), skapa anmärkningsvärt innehåll, och leverera detta i rätt kanaler utifrån The buyer’s journey.

Lycka till och hör av dig till oss om du vill diskutera Inboundmetodiken på djupet!

 

Boka 60 minuter kostnadsfri rådgivning

 

Prenumerera på vår blog